Restauranger

Florens museer och gallerier är inte de enda skatterna i staden. Här finns många restauranger som verkligen kan sin kokkonst. Här duger endast den finaste olivoljan! Romantiska ställen finns i stort sett överallt, i alla delar av staden, runt de flesta torg men för att ta ett konkret exempel som passar en romantisk kväll så vill vi rekommendera restaurangen L’erta del Mangia med utsikt över staden. Som gäst på anrika Boccanegra kan du uppleva lite av en tidsresa med elegant dukning och stolta traditioner att leva upp till, varje kväll. Här serveras förvisso rätter från en uppdaterad meny men samtidigt kryddas middagsupplevelsen av ledtrådar till exakt samma miljö för femtio, ja kanske hundra år sedan. Detta är en av de finaste restaurangerna i Florens.

Firenze Italia, photo Francisco Antunes

Trattorior är ett utmärkt alternativ till dyra restauranger. Gustavino är ett exempel. Relativt prisvärt för rätter som t.ex. svart pasta och skaldjur. Nära järnvägsstationen i centrum hittar du L Quattro Amici. På menyn: Fisk och skaldjur. Den lilla trattorian Al Tranvai är också ett bra val. Slutligen: Inte hoppa över dessert! Chokladglass med biscotti är ett måste (Du är i Florens). Om du är i stan under den kallare delen av året, pröva gärna Ribolitta, en värmande grönsakssoppa kryddad med finaste olivolja, serverad med gott bröd.

JOH_1312, photo John

Störst risk att bli besviken – generellt sett såklart – är sannolikt i närheten av Mercato di San Lorenzo. Bordsgrannarna kommer att vara andra turister.

Kaféer

Att sitta i solen med en kopp Espresso på något av alla kaféer och se på andra människor är ett vardagligt folknöje i Florens. Missa inte valet av likörer som serveras med biscotti. Det är dessutom brukligt att doppa biscotti i glaset.

PBA Italy Tour Tours Florence 02, photo Denise

Väderprognos

Idag 23 May 24 May 25 May
20/13 °C
22/14 °C
22/14 °C
24/15 °C
Booking.com